Het is zomer! Hoe maak ik goede vakantiefoto’s?

35 graden, wablief?! Warm en zonnig = zalig! Aan leuke momenten geen gebrek. Maar tegelijk is er ook hard licht, veel zweet. De foto’s zijn niet altijd wat je er van verwacht.

Oefen nu je fotografisch oog om meteen goede vakantiefoto’s te maken. Wat kan je doen om mooie foto’s te maken, ook al schijnt de zon heel hard en druipt het zweet van pa zijn hoofd?

Wel… Schaduw kan altijd helpen, zowel bij glimmende hoofden als bij hard zonlicht. Maar is er geen schaduw in de buurt of wil je net de warme zomerdag ook benadrukken in je beeld, probeer dan het harde zonlicht in je voordeel te gebruiken. Verander een paar keer van plaats als je een foto maakt, zoek de juiste invalshoek en bekijk hoe het licht goed valt op hetgeen je probeert te fotograferen.

Kan je mensen fotograferen in hard zonlicht? Ja, dat kan. Maar let er eens op hoe het licht op een gezicht valt. Als je iemand pal in de zon zet, dan is dat niet altijd ‘pleasing to the eye’. Je kan eens proberen om de persoon te laten omdraaien en met tegenlicht te werken. Gewoon doen! En gaandeweg bijleren.

Wil je een plek of een object fotograferen in hard licht? Ga dan de creatieve kant op en probeer opnieuw het zonlicht in je voordeel te gebruiken. Let er niet gewoon op of alles op de foto staat, maar kijk goed hoe het licht op je voorwerp valt. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een schaduw kan gebruiken in de compositie van je beeld. Zorg er dus voor dat het niet toevallig is, maar denk goed na over hoe je iets in beeld brengt.

En nu, fotograferen!

Liefs,
Maxine